Spelet kan börja

Gryningsljuset rusade fram över havet, in över land och smekte den långsamt krökande fasaden på Turning Torso. Meter för meter rörde det sig nedåt och på väg mot marken spred det sig också över det solitära tvåplanshus som stod och förföll vid kanten av Frihamnen. Den solblekta träpanelen strålade av uppmärksamheten, och trots år av smuts och salt på fönstren kunde ingenting stoppa gryningen från att ta sig genom glasen och vidare in i byggnaden. En solstråle fortsatte upptäcktsfärden inne i det som uppenbarligen var ett renoveringsobjekt under arbete. Ovanpå en trave gipsskivor skräpade resterna av en pizza i en kartong, och en rödvinsbox, och på golvet nedanför låg besticken bredvid en skruvdragare och en utvält kartong med gipsskruv. Solstrålen träffade dem en efter en, men fann snart någonting mycket intressantare. En fot och ett ben som försvann in under ett täcke; en kropp som låg stilla på en madrass, dold av ett påslakan i rött, orange och gult.

Dess tvärränder tändes en efter en i takt med solstrålen blev djärvare och letade sig vidare över lakanet, noterade höftens rundning innan den kröp vidare upp mot täckets kant och det huvud som stack ut i andra änden. Håret var inte tvättat på länge men glänste ändå, hårstrå för hårstrå som berördes av ljuset. I samma ögonblick som solen nådde pannan och kindbenens utmejslade konturer spratt det till i kroppen, en hand sköt ut och drog ett hörn av täcket över ansiktet.

Strålen gled över knogarnas sårskorpor, lämnade kroppen och fortsatte i stället mot en innervägg som ännu bara bestod av träreglar och två gipsskivor och tecknade dem med ett majljus som inte tålde några motsägelser. Luften i huset dallrade redan i den rekordfina, förtida inledningen på en sommar som annars skulle präglas så mycket av översvämningar, regnrekord och debatt om växthuseffekten.

Andra bloggar om: ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s