Nu slickar vi kungahuset

Ett prinsessbröllop är inte gratis.

– Det ska kosta och får kosta, säger hovets ekonomichef Bengt Telland till Sydsvenskan.

Visst är det ett fascinerande rakryggat svar av en man som planerar att göra av med andras (läs: skattebetalarnas) pengar. Jag sätter nämligen en tia på att hovet kommer att komma fram till att apanaget inte räcker för den här lilla familjehögtiden. (Skulle jag förlora kan jag donera slanten till bröllopet.)

Fotnot: Apanaget uppgår enligt hovet självt till cirka 57,43 miljoner kronor i år. Dividera det med antalet svenskar, så får ni lustigt nog ganska exakt ett belopp motsvarande ett normalt svenskt brevfrimärke, som ju, som alla vet, ser ut så här:

images

[Apanaget] skall täcka kostnaderna för Kungens representation inkl. resor, kostnaderna för Riksmarskalksämbetet med stabsavdelningar för personal, ekonomi samt information och press, Hovmarskalksämbetet och Drottningens hovstat (som administrerar Konungens och Drottningens olika aktiviteter samt hushållet), Kronprinsessans hovstat, Prinsessan Lilians hovstat samt Hovstallet (transporter med bil och häst samt vård av museala vagnar och selar).

Kanske är det i ljuset av vad hovets ekonomichef säger i början av detta blogginlägg som det nya frimärket till kungens 60-årsdag häromåret ska ses. Kolla valören:

xx060327-kung
En ansökan om lite högre bidrag?

Japp, säkert som ett brev på posten.

Andra bloggar om: , , , , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s