Passa dig för Barcelona

Fan, jävla helvete. Hur hade det här gått till nu då? Han hade entrémattans stickiga borst i munnen, låg helt uppenbart ned i ingången till hotellet. Och vad var nu det där? Röda fläckar på mattan. Blod? När han skulle kontrollerade att han inte var skadad fick han handen full av blod när han lät den glida över skallen. Satan!

Hans sista minne var när han klev ur taxin på Paseo de Gracia och var på väg in genom hotellportens lilla nattglugg, och nu låg han alltså här. Vad var klockan? 03.05. Ok, då var det bara minuter sedan han slocknat. Men vad hade hänt?

I samma ögonblick rycktes dörren upp och portieren kom in. När han fattade att Dandyn kommit till sans igen flödade hans katalanska svada över och Dandyn fattade ingenting. Fast, jovisst, där var ett ord som inte ens en katalan kunde rådbråka till oigenkännelighet: ambulans.

Och mycket riktigt, några ögonblick senare stod två ambulansmän från Barcelonas sjukvårdsförvaltning på tröskeln, tog snabbt in scenen framför sig och böjde sig ned över honom. En ny störtflod på katalanska, men tack och lov kunde en av dem faktiskt engelska. Hur mådde han? Vad var det som hade hänt? Kunde han säga vad han hette? Hur gammal han var? Hur många fingrar håller jag upp nu? Hur känns det i huvudet?

Med den professionella skicklighet som präglar den här yrkeskåren även i Spanien hade ambulansmännen snart tvättat hans huvud rent, konstaterat att inget var krossat eller brutet eller alltför gapande för att kunna ordnas på plats, tejpat ihop såret på huvudet – och till sist också identifierat den troliga gärningsmannen: Nattdörren i den stora träporten. Den var bara runt 1,70 hög och där Dandyn helt nordiskt med full kraft hade dammat i överliggaren på sin skyndsamma väg in. Det fanns blodstänk redan där.

Måste skicka ett varnings-SMS till Zlatan, tänkte han och tuppade av igen.

Andra bloggar om: , , ,

Annonser

3 reaktioner på ”Passa dig för Barcelona

  1. En bild ur sommarens verklighet, dramatiserad för folket. Inga permanenta skador, men bara sista raden är ljug.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s