Dåliga nyheter

Tänk dig en rörelse som vet att den har rätt, att deras idéer ligger i tiden och som inte ens kan föreställa sig att misslyckas. Tänk dig att de samlar in pengar från de små människorna och startar en tidning för att sprida budskapet till alla. Tänk dig att den blir stor, viktig och blomstrande, trots tuff konkurrens från andra aktörer med stora resurser.

Tänk dig tidningen Arbetet.

Tänk dig sedan att rörelsen kroknar, tröttnar, tappar entusiasmen och kompassen, och att man slänger in några av sina allra sämsta, mest  olämpliga, räknenissar för att driva tidningen. Naturligtvis går det åt skogen, varpå de små människorna räddar det sjunkande skeppet med sina egna surt förvärvade slantar, varefter tidningen tuffar vidare ytterligare ett decennium, mot alla odds.

Men när det sedan kniper på riktigt, då vägrar ”rörelsen” i Stockholm att ens fundera på en räddning. Med kallt blod mördar de sin tidning, sin symbol, sin enda riktigt starka röst i den svenska samhällsdebatten. Hur och varför kan vi diskutera länge, men det är ett fullständigt odiskutabelt faktum att rörelsens herrar i Stockholm inte kunde ha brytt sig mindre om Arbetet.

Tänk dig sedan att samma rörelse, tio år senare, tycker att den trista tidningen LO-tidningen har ett riktigt trist namn, att de rotar lite i arkiven och inser att de faktiskt har utgivningbeviset kvar för tidningen Arbetet. Tänk dig sedan en sista, symbolisk skändning av liket och voilá! Tidningen Arbetet ”återuppstår”.

Förlåt en yngling, men hur har LO mage att kalla den här tidningen för Arbetet? Det är så övermaga att jag blir alldeles vimmelkantig.

Nu behöver jag syrgas och en valium, och sen ska jag gå och lägga mig. Måtte jag inte drömma om LO.

För er som inte var med: http://www.wgfilm.com/svenska/filmer/filmer/mordet_pa_en_tidning/pressmaterial/

 
Andra bloggar om: , ,

Annonser

En reaktion på ”Dåliga nyheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s