Farväl till Facebook

Tummenupp.jpg

Hur mycket får jag ut av den där säkert en timme som jag lägger på Fejan varje dag? Väldigt många tomma kalorier får jag ut, även om det naturligtvis finns pärlor också bland det som mina kloka vänner delar där.

Så här skriver den förträfflige Halvar:

Facebook är icke-yoga […] Vill man leva ett yogiskt liv, då är det tystnaden som gäller, som det handlar om. Andas rätt. Gå sakta, både inne och ute. […] Facebook är motsatsen till yoga. Det har visat sig att det gör folk lyckligare att sluta med Facebook. [I en studie ombads 1 000 facebookare att] sluta med Facebook helt och hållet under en vecka. Resultat: de var mer nöjda med sina liv och dessutom lyckligare än den hälft som fortsatte med fb. […] Facebook fanns inte ens i Indien för 5 000 år sedan.

Så låt oss göra ett test; låt mig fimpa Fejan och återuppväcka den här bloggen på riktigt, så att det åter blir här som jag låter mitt eget flöde flöda. Kollar man vad jag själv har lagt upp på Facebook genom åren så finns där ju en del ganska fantastiska grejer, som dock i enlighet med lagen om allting förgänglighet i princip är borta mindre än ett dygn senare.

Det är synd.

Det är dumt.

Det är slut med det nu.

Och vill jag åter svulla på de där tomma kalorierna så kan jag ju återvända för att ta del av dem. Deltaga behöver jag ju inte göra i den matchen mer.

 

Håll i hatten. Här kommer oktober

Och så nästa avsnitt ur serien om guldkornen från Spotifys veckotips: ”Destilled & Octoberyfied”. Enjoy!

 

 

.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s