Kommentatörernas olidliga tomhet

mountaintroll
Gå till valfritt kommentarsfält som använder Facebook för inloggning (eller till Facebook själv), sök upp en debatt som handlar om migration och välj där ut den allra mest korkade, inkrökta, argumentationsresistenta och/eller foliehattsförsedda kommentatorn av dem alla. Klicka på länken som tar dig till vederbörandes Facebookprofil, och vad kan du konstatera?

Det är tomt, ekande tomt, lika tomt som i huvudet på kommentatorn, kanske? Utöver några födelsedagsgratulationer från omvärlden, en handfull lol-cats och några plågsamt ”knasiga” videolänkar så finns där ingenting. Denna armé av kommentarskåta messerschmittar har ingenting att säga. Ingenting som bultar för att komma ut. Ingenting, ingenting, ingenting.

Man skulle kunna tänka sig att denna antropologiska trollstudie skulle kunna avfärdas som anekdotisk bevisföring, och det kan den kanske också, men i väntan på en kontrollerad dubbelblind studie tror jag att vi kan enas om att de som förpestar nätdebatten mest, ivrigast och oftast, har märkligt lite att säga när de får scenen helt för sig själva.

Man kan undra hur det kommer sig.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s