”Frisk sjuk”

img_6323

Jag är född några år för sent för att fullt ut kunna uppleva The British Invasion, Beatles, Stones, Animals, Them och allt vad de hette fullt ut. Tack vare min storebror slapp jag bli fullständigt akterseglad och kunde kanske till och med betraktas som lite popbildad redan under andra halvan av 1960-talet. Vid något tillfälle försökte sagde storebror exempelvis förnedra sin lillebror genom att slå vad med honom om att han inte kunde skilja på Stones och Beatles.

Ha!

Hursomhelst, efter beatlarnas beramade sista konsert på ett hustak i London i januari 1969, kallade kamrat Olof och jag till krismöte för två: vilka skulle vi nu gilla? Be mig inte förklara exakt hur det gick till, men valet föll på Hep Stars, och innan man visste ordet av hade jag monterat fem stycken elefantbilder från Bildjournalen med porträtt på bandmedlemmarna på en vägg i mitt pojkrum.

Av okänd anledning motsvarade hepstararna inte riktigt förväntningarna, och deras idolskap rann så småningom ut i sanden. Någonstans innan dess hittade jag dock en livsavgörande rubrik i Bildis, apropå att bandet hade tvingats göra ett upphåll i sin turné när basisten Jan Frisk (bilden ovan) drabbats av en förkylning. ”Frisk sjuk” stod det som rubrik på notisen i tidningen, och även om jag inte var riktigt medveten om det så fattade jag i samma ögonblick som den träffade min näthinna ett beslut; att kan man ha formulerandet av sånt som yrke, så är det ett sånt yrke som jag vill ha.

Ergo min karriär inom dagspressen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s