Powernap

love-couple-on-beach-1024x768

Sjutton dagar efter deras första kontakt på nätet, en middagsdejt som framförallt syftade till att kontrollera att de var av ungefär uppgiven ålder, viktklass och kön och helst inte psykopater eller uteliggare, och efter 10 000 allt varmare ord i mejlen, var det dags att träffas på riktigt. Det blev möte med lång kram på Malmö C, arm i arm-promenad och ett trevande samtal på väg till Filmstaden, Monica Z på vita duken, sedan utflykt till havet med högläsning och lite mindre trevande samtal och så, till sist, bubbel- och vinmiddag på restaurang Myteri på Skomakaregatan.

Och där, i höjd med efterrätten, somnade hon sittande i soffan.

En sån situation kan man självklart tackla på lite olika vis. En möjlighet är att avvika, inklusive att betala eller inte betala notan på vägen ut. En annan är att bli sårad, eller förbannad. En tredje är att väcka motparten, och ni kan säkert hitta på ytterligare några dussin mer eller mindre lyckade lösningar. Själv reste han sig, förflyttade sig från stolen till platsen bredvid henne i soffan och satte sig så pass nära att det huvud som redan börjat luta lite riskabelt strax skulle få möjlighet att stödja sig mot hans axel. Och det gjorde det. Under de åtta minuter det tog henne att återvända till ytan igen hann han lära sig hennes doft.

Ingen av dem ville släppa taget sedan, och på morgonen älskade de en gång till i hennes lilla lägenhet innan han fram emot lunchtid samlade ihop sina kringströdda kläder för att till sist bege sig hemåt. Det var en dag kvar till julafton, och på tåget hem tänkte han att det som hände efter den där lilla tuppluren på Myteri kändes som att med ögonen förbundna ledas in ett rum fyllt med julklappar fast han hade tänkt stå över julen i år.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s